Lån og kreditt

Hva om du bare trenger smålån på dagen?

I dag tilbyr ikke norske långivere små lån på dagen på grunn av lover og regler som er innført for å beskytte låntakere. Det betyr at det ofte tar litt lenger tid å søke om lån. Kravene til dokumentasjon fra långivere er i dag mer omfattende, i tillegg til at låntakere ikke vil gå inn på dyre låneløsninger for raskt.

Flere smålånstilbydere tilbyr smålån på 5.000 kr og opp til smålån på 500.000 kr. Du trenger ikke låne et høyere beløp enn du trenger. Det kan også være praktisk å låne mindre beløp uten at dette er relativt dyrere enn å låne et større beløp. Mindre tilbydere justerer avgiftene slik at du vanligvis betaler lavere gebyrer for de laveste lånebeløpene. Når du låner et beløp på 5000 NOK, blir du i de fleste tilfeller ikke tilbudt samme tilbakebetalingstid som du ellers ville ha gjort. Mindre lån vil ofte ha en kortere tilbakebetalingstid. Dette er en fordel slik at du ikke sitter fast med å betale ned et lite lån på lenge, men kan betale ned denne gjelden så raskt som mulig. Mindre lån er praktisk i mange situasjoner, men ikke alle må låne det maksimale tilbudte beløpet. Noen krever bare små beløp for reiseregning eller for å reparere bilen etter en EU-inspeksjon.

Hvordan finne de beste tilbudene?

Når du ønsker å finne de beste tilbudene for å låne ut penger privat uten sikkerhet, anbefales det først å bestemme hva slags usikret lån du ønsker. Det er mange private lån å velge mellom av denne typen. Du kan velge såkalte mikrolån, som i det siste ofte hadde lån uten kredittkontroll, men også her må du gjennom en kredittsjekk i dag, da dette i dag er et krav fra alle tilbydere av lån i Norge fra Finanstilsynet, eller du kan finne et lån av typen smålån eller et ordinært forbrukslån. Før du bestemmer deg for hvilke leverandører som skal søkes, må du bestemme hvilket beløp du vil ha, i tillegg til passende nedetid. Mikrolån er ofte dyrere fordi de tradisjonelt har vært den typen lån du må velge om du ønsket lån på dagtid. I dag er ikke lån på den timen som er betalt samme dag tilgjengelig i Norge på grunn av regler. Årsaken til at Finanstilsynet har innført disse nye reglene er å forhindre at private låntakere havner i en situasjon der de ikke kan betale for gjelden sin og dermed havner i alvorlige gjeldsproblemer. På grunn av kostnadene for mikrolån er det lurt å vurdere lån med en konkurransedyktig effektiv rente i stedet for mikrolån. Hvis du leter etter lånebeløp fra 10.000 til ca. 50000 kroner. For lån som er høyere enn de med lengre nedbetalingstid, får du de beste tilbudene fra vanlige leverandører av forbrukslån. I dag kan du få gode tilbud fra disse leverandørene selv når du ønsker å låne et lite beløp. lån med betalingsanmerkning